Občanke in občane obveščamo, da kamniška tržnica ponovno odpira svoja vrata. Po navodilu Občinskega štaba civilne zaščite je bila v sredini meseca marca sprejeta odločitev, da se v skladu s preprečevanjem nadaljnjega širjenja okužbe s koronavirusom, vrata tržnice v Kamniku do nadaljnjega zaprejo. Vseeno smo podprli ponudnike kamniške tržnice in jim omogočili, da so bili ti obiskovalkam ter obiskovalcem še vedno na voljo, in sicer preko osebnega prevzema pri ponudnikih oziroma dostave izdelkov s strani ponudnikov na dom. Danes 6. aprila pa je bila sprejeta odločitev, da se tržnice ponovno odprejo.Veljal bo nov režim nakupovanja, in sicer v skladu z obveznimi ukrepi in navodili pristojnih institucij za preprečevanje okužb v času epidemije COVID19, kakor sledi:

 

  1. Obvezno je razkuževanje rok pri vstopu na tržni prostor in nošenje zaščitne maske, tako za prodajalce kot tudi za kupce.
  2. Upoštevati je potrebno varnostno razdaljo, in sicer vsaj 2 metra med strankami ter prodajalcem, razdalja med čakajočimi na blagajni pa naj bo ravno tako vsaj 2 metra.
  3. Tržni prostor naj obišče le en član gospodinjstva.
  4. Na vhodu v tržni prostor bodo prostovoljci in redarska služba skrbeli za varnost in red.
  5. Parkiranje bo možno pri glavni avtobusni postaji Kamnik in na parkiriščih v lasti Občine Kamnik.
  6. Kupce opozarjamo, naj izdelke ob prihodu domov dobro operejo!

Tržnica bo obratovala ob torkih in sobotah, med 7. in 12. uro.

Vljudno prosimo za dosledno upoštevanje vseh navodil. Obenem se zahvaljujemo vsem ponudnikom kamniške tržnice, ki ste v času zaprtja tržnice z zagotavljanjem ponudbe na ‘drugačen način’ skrbeli za naše občanke in občane. Vsem skupaj, kljub nastalim okoliščinam, želimo prijetne nakupe.

Ker se tržnice po Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev smatrajo kot živilske trgovine, zadnje veljajo enaka pravila kot za prodajalne in njihove zaposlene ob epidemiji novega korona virusa SARS-CoV-2, preberite tudi:

PRIPOROČILA NIJZ

PISMO MINISTRICE